Nataša Šušteršič Plotajs

Nataša Šušteršič Plotajs

Nataša Šušteršič Plotajs
Kvedrova 30
1000 Ljubljana
T: 01/ 541 42 02
F:
M: 040 777 771
E: .(JavaScript must be enabled to view this email address)
S:

Predstavitev

Diplomirala je leta 1993 na oddelku vizualnih komunikacij, pri profesorju Radovanu Jenku in prof. dr. Stanetu Berniku na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani.

Od leta 1993 je samostojna grafična oblikovalka. Sodeluje z različnimi naročniki in ima zato široko polje delovanja, ki ga dopolnjuje z avtorsko ilustracijo; oblikovanjem celostnih grafičnih podob, katalogov, knjig, plakatov, spletnih strani, embalaž, poslikav keramike etc. Posebej jo zanima vključevanje človeške sledi v grafično oblikovanje.

Razstavlja na samostojnih in skupinskih razstavah. Med drugim je prejela tudi študentsko Prešernovo nagrado Univerze v Ljubljani in posebno priznanje žirije ICOGRADA, mednarodne organizacije združenja grafičnih oblikovalcev.

"Čustvena vživelost v misel je nepretrgano zorenje in refleksivno usmerjeno k jedru sporočilnosti. Ima trajnostno veljavo, saj izvira iz zgodovinske in življenjske izkušnje," je napisal dr. Stane Bernik v spremni besedi k njeni razstavi Zelene misli 2011.

Dejavnosti

  • grafično oblikovanje
  • ilustracija

Nagrade

  • Izbrana na natečaju za vizualno podobo svetovnega kongresa industrijskih oblikovalcev - 17. kongres ICSID, Ljubljana (1990)
  • Študentska Prešernova nagrada (1994)
  • Posebno priznanje žirije ICOGRADA za študentsko delo (1994)

Društvo Oblikovalcev Slovenije