tapeta (arhiv)

2013

Oblikovalske identitete
[08. 01. 13]

V mesecu januarju bo v Cankarjevem domu pod okriljem Društva oblikovalcev Slovenije v sklopu projekta "Oblikovalske identitete" razstavlja oblikovalka Anka Štular. … »


2012

DOSHOP - prodajna razstava Društva oblikovalcev Slovenije (DOS)
[20. 12. 12]

Vabljeni na prodajno razstavo vrhunskega slovenskega oblikovanja DOSHOP, v petek, 21. 12., in soboto, 22. 12., med 10. in 18. uro v RogLab. … »


DOSSHOP
[04. 12. 12]

Društvo oblikovalcev Slovenije je postalo partner v razvojnem projektu RogLab. … »


Popust za člane DOS-a
[11. 11. 12]

Člani DOS-a imajo možnost uporabiti popust za udeležbo na delavnici Oblikovanje novih poslovnih modelov. … »


Nagrada »POHIŠTVO LETA 2013«
[06. 11. 12]

Društvo oblikovalcev Slovenije podeljuje nagrado: “pohištvo leta 2013”, kolekciji »Moj betonski vrt«, v sestavi dvojna klop z mizico, betonski umivalnik in pasja uta,
Izdelek je oblikovala oblikovalka Tina Rugelj. … »


Dnevi ORISA v Zagrebu
[03. 10. 12]

Dnevi ORISA v Zagrebu - člani DOS imajo 10% popust … »


Oblikovalske identitete
[01. 10. 12]

V mesecu oktobru bo v Cankarjevem domu pod okriljem Društva oblikovalcev Slovenije v sklopu projekta "Oblikovalske identitete" razstavlja oblikovalka Andreja Čeligoj … »


Slovenski oblikovalci na Finskem
[18. 09. 12]

Svetovna prestolnica oblikovanja Helsinki predstavlja na osrednji razstavi Everyday Discoveries tudi izbor slovenskega oblikovanja. … »


Javni natečaj za oblikovanje celostne grafične podobe
[06. 08. 12]

Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regijev sodelovanju z Društvom oblikovalcev Slovenije razpisuje javni, anonimni, odprti, enostopenjski natečaj za pridobitev najboljše rešitve za oblikovanje celostne grafične podobe Regionalne razvojne agencije Ljubljanske urbane regije (RRA LUR) in Regionalnega centra kreativne ekonomije (RCKE) … »


Oblikovalska identiteta: Ljubica Čehovin
[11. 06. 12]

Vabimo vas na novo razstavo iz cikla … »


Konferenca RC31
[01. 06. 12]

Konferenca RC31 - Razvojnega centra kreativne pohištvene industrije … »


Razstava “Predmeti ujete svetlobe”
[04. 05. 12]

Na Peterokotnem stolpu ljubljanskega gradu je konec aprila svoja vrata odprla … »


Oblikovalska identiteta: Berk
[03. 05. 12]

Nova razstava iz cikla Oblikovalska identiteta … »


“Predmeti ujete svetlobe”
[20. 04. 12]

Razstava uporabnih oblik v steklu … »


Oblikovalska identiteta: Baraga
[05. 04. 12]

Svoja vrata je odprla nova razstava Društva oblikovalcev Slovenije … »


 <  1 2 3 4 >  Last »

O…oblikovanje! Med vizijo in realnostjo

[21. 02. 18]

Bienalna razstava Društva oblikovalcev Slovenije predstavlja izbor oblikovalskih del nastalih v zadnjih dveh letih s področja oblikovanja vidnih sporočil, produktnega in unikatnega oblikovanja. Prikaz nastalih delov članov kaže tako prerez delovanja društva, kot tudi položaj v širšem kontekstu slovenskega oblikovanja. V tem času se je društvu priključilo več novih članov, predvsem ustvarjalcev na področju unikatnega oblikovanja. Vsak avtor je prikazan z delom, ki se najbolj dotika področja med vizijo in realnostjo v oblikovanju.


Marjan Žitnik

Izpostavljeni so tako nekateri na novo zasnovani izdelki notranje opreme, celostne vizualne rešitve nastale za različne blagovne znamke, plakati za gledališča, kot produkti izdelani v manjših serijah ali izdelki unikatnega oblikovanja. Širši koncept razstave je zasnovan kot vmesno polje med oblikovalsko vizijo in njeno realnostjo, ki jih kot posamezniki ali kot stroka doživljamo v današnjem prostoru in času – med posameznikom in oblikovalsko politiko, ali drugače, nekje na razpotju med vizijo in realnostjo.


Huberto Široka

Prikazujemo jo iz drugega zornega kota, saj menimo, da je oblikovanje, če bi ga uporabljali drugače, bil tisti osnovni smoter, ki ustvarja kvalitetno človekovo okolje z namenom izboljšanja vseh ravni našega bivanja. Koncept postavitve skuša prikazati odnos med oblikovalci in odločevalci. V dobi vsesplošnega in hitrega napredka je zelo očitno, da se omenjen odnos ne razvija sorazmerno z razvojem družbe.


Jozica Curk in Mateja Panter

Izzivalna postavitev horizontalne dvodimenzionalne ploskve, ki se izteka v prostorsko tridimenzionalno poudarjeno očišče, nagovarja zelo direktno. Večno paradigmo dvojnosti konkretizira z na eni strani periferno, nepoudarjeno, črno-belo a vsebinsko močno horizontalno površino in na drugi strani s prostorsko in barvno dominantnim kubusom povedne vsebine. Kot metafora materialnega + kontinuiranega ter nematerialnega + instantnega.


Maja Gspan

Na razstavi sodelujejo: Aleksandra Atanasovski, Renata Bedene, Petra Bole, Romi Bukovec, Mateja Panter & Jožica Curk, Ljubica Čehovin ̶ Suna, Petra Černe Oven, Jurij Dobrila, Nataša Druškovič, Matej Filipčič, Maja Gspan, Tea Goljevšček, Mirza Grošić, Nataša Grandovec, Danijela Grgić, Irena Gubanc, Ana Haberman, Aleš Hočevar, Olga Košica, Bojana Kovačič Zemljič, Jasna Kralj Pavlovec, Julijan Krapež, Mateja Krašovec Pogorelčnik, Mateja Kričej, Martina Lončar, Nina Malovrh, Martina Obid Mlakar, Jana Mršnik, Mateja Panter, Jana Pečečnik, Barbara Prinčič, RAKETA, Katjuša Kranjc in Rok Kuhar, Dalija Sega, Huberto Široka, Saba Skaberne, Jasna Šafar, Mateja Škofič, Vesna Štih, Anka Štular, Nataša Šušteršič Plotajs, Nataša Vuga, Mojca Turk, Marjan Žitnik, Breda Pungaršek Žohar, Polona Zupančič


Nataša Šušteršič Plotajs

V Muzeju za arhitekturo in oblikovanje med 15. 2. in 15. 3. 2018 poteka vzporedni program razstave O ... oblikovanje! Med vizijo in realnostjo, kjer bodo predstavljeni izdelki na voljo v fizični obliki.

Dnevnik: manifest-za-prihdnost
Avtor:


Društvo Oblikovalcev Slovenije