tapeta (arhiv)

2014

Nagrade DOS 2013
[02. 01. 14]

Priznanja OBLIKOVALSKI PRESEŽEK 2013 … »


DOS na sejmu pohištva v Ljubljani
[01. 01. 14]

LE AMBIENT ALI HKRATI TUDI

SCENOGRAFIJA NAŠEGA PROSTORA

IN ČASA ?

»


2013

Fragmenti vidnih sporočil
[29. 04. 13]

Nataša Šušteršič Plotajs je slovensko grafično oblikovanje obogatila s plakati in z znaki, katerih korenine najdemo v rebusih, večpomenkah in piktogramih. Ubrala je pot med slikarstvom in oblikovanjem, njen zorni kot je slikarski, premislek natančen, a hkrati igriv in poln humorja … »


Pilotni projekt Centra Rog
[15. 03. 13]

Center Rog in Društvo Oblikovalcev Slovenije vas vabita v RogLab na delavnico: “MOJA DESNA NOGA” … »


DOS NA KULTURNEM BAZARJU 2013
[01. 02. 13]

Članici Inustrijske sekcije DOS, Barbara Prinčič in Barbara Nardoni sta poskrbeli, da se bo letos prvič na Kulturnem bazarju v Cankarjevem domu predstavilo tudi Društvo oblikovalcev Slovenije. 12. marca bomo z delavnicami in predavanjem skušali čim bolj učinkovito predstaviti oblikovalsko stroko vsem vzgojno-izobraževalnim ustanovam kot tudi širši javnosti … »


Oblikovalske identitete
[08. 01. 13]

V mesecu januarju bo v Cankarjevem domu pod okriljem Društva oblikovalcev Slovenije v sklopu projekta "Oblikovalske identitete" razstavlja oblikovalka Anka Štular. … »


2012

DOSHOP - prodajna razstava Društva oblikovalcev Slovenije (DOS)
[20. 12. 12]

Vabljeni na prodajno razstavo vrhunskega slovenskega oblikovanja DOSHOP, v petek, 21. 12., in soboto, 22. 12., med 10. in 18. uro v RogLab. … »


DOSSHOP
[04. 12. 12]

Društvo oblikovalcev Slovenije je postalo partner v razvojnem projektu RogLab. … »


Popust za člane DOS-a
[11. 11. 12]

Člani DOS-a imajo možnost uporabiti popust za udeležbo na delavnici Oblikovanje novih poslovnih modelov. … »


Nagrada »POHIŠTVO LETA 2013«
[06. 11. 12]

Društvo oblikovalcev Slovenije podeljuje nagrado: “pohištvo leta 2013”, kolekciji »Moj betonski vrt«, v sestavi dvojna klop z mizico, betonski umivalnik in pasja uta,
Izdelek je oblikovala oblikovalka Tina Rugelj. … »


Dnevi ORISA v Zagrebu
[03. 10. 12]

Dnevi ORISA v Zagrebu - člani DOS imajo 10% popust … »


Oblikovalske identitete
[01. 10. 12]

V mesecu oktobru bo v Cankarjevem domu pod okriljem Društva oblikovalcev Slovenije v sklopu projekta "Oblikovalske identitete" razstavlja oblikovalka Andreja Čeligoj … »


Slovenski oblikovalci na Finskem
[18. 09. 12]

Svetovna prestolnica oblikovanja Helsinki predstavlja na osrednji razstavi Everyday Discoveries tudi izbor slovenskega oblikovanja. … »


Javni natečaj za oblikovanje celostne grafične podobe
[06. 08. 12]

Regionalna razvojna agencija Ljubljanske urbane regijev sodelovanju z Društvom oblikovalcev Slovenije razpisuje javni, anonimni, odprti, enostopenjski natečaj za pridobitev najboljše rešitve za oblikovanje celostne grafične podobe Regionalne razvojne agencije Ljubljanske urbane regije (RRA LUR) in Regionalnega centra kreativne ekonomije (RCKE) … »


Oblikovalska identiteta: Ljubica Čehovin
[11. 06. 12]

Vabimo vas na novo razstavo iz cikla … »


 <  1 2 3 4 >  Last »

Odprti projektni natečaj za oblikovanje lesarskih izdelkov

[09. 04. 21]

Društvo oblikovalcev Slovenije v sodelovanju z javno agencijo SPIRIT Slovenija in Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo RS - Direktoratom za lesarstvo, objavlja odprti, enostopenjski projektni natečaj za oblikovanje lesarskih izdelkov.

Namen natečaja je poiskati že obstoječe lesne izdelke in pridobiti nove predloge za lesne izdelke ali družine lesnih izdelkov, ki predvidoma lahko predstavljajo reprezentativno in globalno poslovno uspešno ponudbo slovenskega lesarstva. V okviru natečaja želimo poiskati izdelke, ki lahko predstavljajo kulturni temelj in obenem vsestransko učinkovit gospodarski potencial znotraj široke nacionalne platforme, ki naj bi postopno prerasla v element naše širše identitete.

Natečaj predstavlja izziv oblikovalski in z lesom povezani strokovni javnosti z namenom identifikacije razmislekov o učinkoviti in vsestransko neoporečni rabi naravnega bogastva gozdov Slovenije.

Cilj projektnega natečaja je identifikacija raznoterih ustvarjalnih pobud, ki po svojih izhodiščih uspešno odgovarjajo na številne razmisleke o učinkovitosti izdelka.


Avtor: DOS


Društvo Oblikovalcev Slovenije