tapeta (arhiv)

2007

Pismo ministru
[18. 12. 07]

Spoštovani gospod minister Gregor Virant! Odzivam se na vaše izjave, ki ste jih podali medijem kot odziv na stališče stroke pri vzpostavitvi nove grafične podobe državnih organov RS … »


Hono
[11. 10. 07]

Lučka Hono je električna svečka, ki je bila oblikovana z namenom, da se ustvari naravna in prijetna svetloba podobna svetlobi sveče s pomočjo LED žarnice. Svečka se prižge in ugasne z vžigalico. Svetloba plapola kot plamen in se ugasne, če v njo pihnete … »


Imenovana prva sodna izvedenca za področje oblikovanja
[20. 09. 07]

Oblikovalca vizualnih komunikacij Vesna Brekalo in Sašo Urukalo sta 14. 9. 2007 prejela imenovanje za sodnega izvedenca. V razvidu za sodne izvedence, ki ga vodi Ministrstvo za pravosodje, je njuno strokovno področje opredeljeno kot izvedenstvo za področja oblikovanja vizualnih sporočil, industrijskega oblikovanja in oglaševanja … »


SALONE SATELLITE NA MILANSKEM POHIŠTVENEM SEJMU
[12. 06. 07]

Tudi letošnji najprestižnejši pohištveni sejem v Milanu ni minil brez slovenkih predstavnikov. Salone Satellite, ki je namenjen predstavitvi mladih in inovativnih oblikovalcev in arhitektov iz celega sveta, zagotovo predstavlja enega zanimivejših dogodkov na sejmu. Na njem sta se predstavila letos dva oblikovalca: Nika Zupanc in Matej Štefanac … »


« First  <  6 7 8

Odprti projektni natečaj za oblikovanje lesarskih izdelkov

[09. 04. 21]

Društvo oblikovalcev Slovenije v sodelovanju z javno agencijo SPIRIT Slovenija in Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo RS - Direktoratom za lesarstvo, objavlja odprti, enostopenjski projektni natečaj za oblikovanje lesarskih izdelkov.

Namen natečaja je poiskati že obstoječe lesne izdelke in pridobiti nove predloge za lesne izdelke ali družine lesnih izdelkov, ki predvidoma lahko predstavljajo reprezentativno in globalno poslovno uspešno ponudbo slovenskega lesarstva. V okviru natečaja želimo poiskati izdelke, ki lahko predstavljajo kulturni temelj in obenem vsestransko učinkovit gospodarski potencial znotraj široke nacionalne platforme, ki naj bi postopno prerasla v element naše širše identitete.

Natečaj predstavlja izziv oblikovalski in z lesom povezani strokovni javnosti z namenom identifikacije razmislekov o učinkoviti in vsestransko neoporečni rabi naravnega bogastva gozdov Slovenije.

Cilj projektnega natečaja je identifikacija raznoterih ustvarjalnih pobud, ki po svojih izhodiščih uspešno odgovarjajo na številne razmisleke o učinkovitosti izdelka.


Avtor: DOS


Društvo Oblikovalcev Slovenije