tapeta (arhiv)

2012

DOS 60 LET
[27. 01. 12]

Ob praznovanju jubileja, 60. obletnice organiziranega delovanja Društva oblikovalcev Slovenije … »


Prepletanja
[25. 01. 12]

Razstava tekstilne ustvarjalnosti v Velenju … »


2011

ObLIKE
[22. 12. 11]

Selekcionirana in pregledna razstava DOS … »


Ptičnice Anke Štular
[26. 10. 11]

Vabimo vas na predstavitev Ptičnic … »


HI KONJIČEK
[18. 10. 11]

… tudi moja babi se je igrala z njim … … »


DOS na Design Expo
[17. 10. 11]

Predstavitev DOS na Design Expo 2011 … »


Oblikovalska identiteta tretjič
[05. 10. 11]

Tretja iz cikla Oblikovalska identiteta je predstavitev … »


Slovenski nastop na MINIARTEXTIL
[23. 09. 11]

Slovenski nastop na mednarodni razstavi sodobne tekstilne umetnosti MINIARTEXTIL v Comu pri Milanu
»


Oblikovalska identiteta
[19. 09. 11]

To je že druga iz cikla samostojnih predstavitev slovenskih oblikovalcev industrijskega oblikovanja in vizualnih komunikacij … »


Razpis Gorenjske banke
[30. 08. 11]

Gorenjska banka je objavila razpis za … »


Pogled industrijskega oblikovalca na reko Ljubljanico
[21. 06. 11]

Vabimo vas na otvoritev razstave … »


PETDESETA - SLOVENSKO OBLIKOVANJE
[30. 03. 11]

Narodni muzej Slovenije in Društvo oblikovalcev Slovenije vabita … »


O oblikovanju zdaj - Die Welt
[28. 03. 11]

V svetu polnem lepih izdelkov oblikovalci iščejo nenavadne ideje … »


BELABELA v Frankfurtu
[09. 03. 11]

Resnično uspešen slovenski nastop na največjem svetovnem sejmu … »


Kako naj vam prodamo modrino neba?
[28. 02. 11]

"Kako naj vam prodamo modrino neba?" je nova razstava … »


 <  1 2 3 4 5 >  Last »

O…oblikovanje! Med vizijo in realnostjo

[21. 02. 18]

Bienalna razstava Društva oblikovalcev Slovenije predstavlja izbor oblikovalskih del nastalih v zadnjih dveh letih s področja oblikovanja vidnih sporočil, produktnega in unikatnega oblikovanja. Prikaz nastalih delov članov kaže tako prerez delovanja društva, kot tudi položaj v širšem kontekstu slovenskega oblikovanja. V tem času se je društvu priključilo več novih članov, predvsem ustvarjalcev na področju unikatnega oblikovanja. Vsak avtor je prikazan z delom, ki se najbolj dotika področja med vizijo in realnostjo v oblikovanju.


Marjan Žitnik

Izpostavljeni so tako nekateri na novo zasnovani izdelki notranje opreme, celostne vizualne rešitve nastale za različne blagovne znamke, plakati za gledališča, kot produkti izdelani v manjših serijah ali izdelki unikatnega oblikovanja. Širši koncept razstave je zasnovan kot vmesno polje med oblikovalsko vizijo in njeno realnostjo, ki jih kot posamezniki ali kot stroka doživljamo v današnjem prostoru in času – med posameznikom in oblikovalsko politiko, ali drugače, nekje na razpotju med vizijo in realnostjo.


Huberto Široka

Prikazujemo jo iz drugega zornega kota, saj menimo, da je oblikovanje, če bi ga uporabljali drugače, bil tisti osnovni smoter, ki ustvarja kvalitetno človekovo okolje z namenom izboljšanja vseh ravni našega bivanja. Koncept postavitve skuša prikazati odnos med oblikovalci in odločevalci. V dobi vsesplošnega in hitrega napredka je zelo očitno, da se omenjen odnos ne razvija sorazmerno z razvojem družbe.


Jozica Curk in Mateja Panter

Izzivalna postavitev horizontalne dvodimenzionalne ploskve, ki se izteka v prostorsko tridimenzionalno poudarjeno očišče, nagovarja zelo direktno. Večno paradigmo dvojnosti konkretizira z na eni strani periferno, nepoudarjeno, črno-belo a vsebinsko močno horizontalno površino in na drugi strani s prostorsko in barvno dominantnim kubusom povedne vsebine. Kot metafora materialnega + kontinuiranega ter nematerialnega + instantnega.


Maja Gspan

Na razstavi sodelujejo: Aleksandra Atanasovski, Renata Bedene, Petra Bole, Romi Bukovec, Mateja Panter & Jožica Curk, Ljubica Čehovin ̶ Suna, Petra Černe Oven, Jurij Dobrila, Nataša Druškovič, Matej Filipčič, Maja Gspan, Tea Goljevšček, Mirza Grošić, Nataša Grandovec, Danijela Grgić, Irena Gubanc, Ana Haberman, Aleš Hočevar, Olga Košica, Bojana Kovačič Zemljič, Jasna Kralj Pavlovec, Julijan Krapež, Mateja Krašovec Pogorelčnik, Mateja Kričej, Martina Lončar, Nina Malovrh, Martina Obid Mlakar, Jana Mršnik, Mateja Panter, Jana Pečečnik, Barbara Prinčič, RAKETA, Katjuša Kranjc in Rok Kuhar, Dalija Sega, Huberto Široka, Saba Skaberne, Jasna Šafar, Mateja Škofič, Vesna Štih, Anka Štular, Nataša Šušteršič Plotajs, Nataša Vuga, Mojca Turk, Marjan Žitnik, Breda Pungaršek Žohar, Polona Zupančič


Nataša Šušteršič Plotajs

V Muzeju za arhitekturo in oblikovanje med 15. 2. in 15. 3. 2018 poteka vzporedni program razstave O ... oblikovanje! Med vizijo in realnostjo, kjer bodo predstavljeni izdelki na voljo v fizični obliki.

Dnevnik: manifest-za-prihdnost
Avtor:


Društvo Oblikovalcev Slovenije