sekcije

Sekcija za vizualne komunikacije

Združuje avtorje na področju oblikovanja vizualnih komunikacij. Člani so obveščeni o razpisanih natečajih, razstavah in festivalih s tega področja. Sodelujejo pa tudi kot žirantje tistih natečajev, pri katerih DOS strokovno svetuje že v sami pripravi razpisnih pogojev.

Veseli smo vseh novih članov, ki želijo s skupnimi močmi pomagati in sodelovati pri strokovnosti, ugledu ter promociji oblikovanja vizualnih komunikacij v naši družbi.

Sekcija za industrijsko oblikovanje

V sekcijo so vključeni industrijski oblikovalci, oblikovalci notranje opreme in oblikovalci interierjev. Svoje strokovno delo v sekciji člani uresničujejo preko različnih dejavnosti, ki obsegajo organizacijo razstav, razpisovanje natečajev, članstvo v strokovnih žirijah, promocijo na domačih in tujih festivalih industrijskega oblikovanja, izpeljavo strokovnih ekskurzij ter predavanj in podobno.

Sekcija ščiti strokovno zavezanost članov in jih tudi pravno zastopa. S svojim delovanjem se zavzema za ponovno uveljavitev industrijskega oblikovanja in pozicioniranje slednjega kot stroke v naši družbi.

Sekcija za unikatno oblikovanje

 
Sekcija za unikatno oblikovanje vključuje avtorje ki oblikujejo unikate v različnih
materialih: tekstil, keramika, steklo, les, kovina ...

Sekcija za scenografijo in kostumografijo

V sekciji za scenografijo in kostumografijo so združeni ustvarjalci s področja scenografije in kostumografije, ki delujejo na področjih dramskega in glasbenega gledališča, filma, televizije in lutkarstva.


Društvo Oblikovalcev Slovenije