Izobraževanje

Oblikovalske delavnice za osnovne in srednje šole

Prispevek Društva oblikovalcev Sloveniji k vzgoji in izobraževanju v Sloveniji

Društvo oblikovalcev Slovenije daje pobudo, da se oblikovanje v Sloveniji začne sistematično razvijati na vseh vzgojno-izobraževalnih nivojih; predšolskem, osnovnošolskem in srednješolskem. V ta namen ponuja delavnice, ki jih vodijo profesionalni diplomirani oblikovalci, nekateri tudi s pedagoškimi izkušnjami. Delavnice ne spodbujajo zgolj oblikovalske kreativnosti in ustvarjalnosti, temveč skušajo učence/dijake napeljati na inovativno reševanje problemov z drugačnim načinom razmišljanja ob sočasnem zasledovanju obstoječih pedagoških operativnih ciljev, zapisnih v veljavnih učnih programih.

Prisotni smo na odmevnem Kulturnem bazarju in v Katalogu ponudbe kulturno-umetnostne vzgoje. Intenzivno smo se vključili tudi v program obveznih izbirnih vsebin oz. interesnih dejavnosti za srednješolce, ki ga vsako leto objavlja Zavod Republike Slovenije za šolstvo.

Pomembno je, da se zavemo, da oblikovanje zaznamuje našo vsakdanjost in odloča o tem, kakšna bo naša prihodnost. Okvirana cena delavnice, ki traja dve šolski uri, znaša 150 EUR z davkom za posamezni razred oziroma skupino 25 otrok. Za več informacij kontaktirajte .(JavaScript must be enabled to view this email address).


Društvo Oblikovalcev Slovenije