tapeta (arhiv)

2009

Priznanje zime 2009
[09. 04. 09]

Komisija DOS-ovega Priznanja četrtletja je za priznanje zime 2009 izbrala delo "Grafična oprema interierja podjetja 3fs" … »


Japonski dizajn danes 100
[03. 04. 09]

Na potujoči razstavi Japonski dizajn danes 100 je na ogled izbor stotih najboljših produktov japonskega dizajna, ki so bili oblikovani od 90 let do leta 2000. … »


2008

Razstava Oblikovanje za državo
[23. 12. 08]

Za ugotavljanje kakovosti oblikovanja smo zasnovali dvodelno razstavo, ki na eni strani omogoča primerjavo pojavnosti osmih evropskih držav, na drugi pa opozarja na primere dobre prakse … »


Razstava Oblikovanje za državo
[03. 12. 08]

Oblikovanje za državo je razstava, ki primerja pojavnost osmih evropskih držav in primere dobrih praks oblikovanja za vladne resorje, institucije ter turistično, gospodarsko in kulturno promocijo … »


19. Ljubljanski pohištveni sejem
[06. 11. 08]

Tudi na letošnjem 19. Ljubljanskem pohištvenem sejmu Društvo oblikovalcev Slovenije podeljuje priznanje DOS za dosežke na področju oblikovanja. … »


Prvi posvet o ergonomiji
[23. 10. 08]

Podprli smo "PRVI POSVET O ERGONOMIJI", ki bo skrbel za ZDRAVO in kvalitetno sedenje! … »


Oblikovalski presežki četrtletja
[09. 10. 08]

Blagovna znamka Vertigo Bird je bila javnosti prvič predstavljena na Mesecu oblikovanja konec leta 2007 … »


Oko za oko
[18. 07. 08]

Jakopičeva galerija, Oko za oko, razstava selekcije del študentov oblikovanja Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani od 03.07. do 03.08. 2008 … »


DOS-ovo priznanje četrtletja - pomladi
[11. 06. 08]

Društvo oblikovalcev Slovenije je ponovno izbiralo med najboljšimi oblikovalskimi stvaritvami, ki pomenijo presežnike v slovenskem prostoru in dodelilo “Priznanje četrtletja”. … »


V posmeh prizadevanjem oblikovalske stroke
[02. 04. 08]

V posmeh prizadevanjem oblikovalske stroke je slab mesec dni po posvetu Oblikovanje za državo v Cankarjevem domu v Ljubljani izšel razpis Slovenskega ljudskega gledališča Celje (SLG Celje) za prenovo celostne grafične podobe SLG Celje … »


Neustrezno pripravljen razpis ali zakaj je nekatere razpise bolje ignorirati
[02. 04. 08]

Samo šestnajst dni po okrogli mizi v Cankarjevem domu, na kateri je oblikovalska stroka opozorila na neustrezno in nestrokovno pripravljene razpise za pridobitev oblikovalskih rešitev, je: … »


Prijava zoper avtorje oglasa
[30. 01. 08]

V zborniku Golden drum report 2007 je bil objavljen oglas agencije Original z motivom nosečega otroka zraven pa zapis Young and experienced. Ker gre za žaljiv ter moralno in etično vprašljiv motiv, smo se kot osrednje stanovsko združenje s področja oblikovanja dolžni javno kritično odzvati … »


2007

Oblikovalski presežek jeseni
[23. 12. 07]

Za najboljše delo jesenskega izbora je bila izbrana ogrlica “ujeti val” oblikovalke Ande Klančič. Izbor je opravila komisija Društva oblikovalcev Slovenije v sestavi: Ksenija Baraga, Edi Berk, Vesna Brekalo, Ljubica Čehovin, Robi Ilovar, Peter Jamšek, Marko Japelj, Lenka Kavčič, Maša Maleš, Jernej Stritar, Julija Zornik … »


Priprava osebne predstavitve na spletnih straneh dos
[19. 12. 07]

Vse člane, ki na spletni strani DOS doslej še niste predstavljeni, ponovno vabimo, da nam posredujete potrebne podatke in materiale za vašo osebno predstavitev na spletni strani www.dos-design.org … »


Element “O”
[18. 12. 07]

Nov element... Stenski stol.... Takšen neopazen, zelo uporaben....priročen... prestavljiv... Zdi se, kot da ste nanj že velikokrat pomislili, pa ga niste nikoli do konca domislili … »


« First  <  5 6 7 8 >

Odprti projektni natečaj za oblikovanje lesarskih izdelkov

[09. 04. 21]

Društvo oblikovalcev Slovenije v sodelovanju z javno agencijo SPIRIT Slovenija in Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo RS - Direktoratom za lesarstvo, objavlja odprti, enostopenjski projektni natečaj za oblikovanje lesarskih izdelkov.

Namen natečaja je poiskati že obstoječe lesne izdelke in pridobiti nove predloge za lesne izdelke ali družine lesnih izdelkov, ki predvidoma lahko predstavljajo reprezentativno in globalno poslovno uspešno ponudbo slovenskega lesarstva. V okviru natečaja želimo poiskati izdelke, ki lahko predstavljajo kulturni temelj in obenem vsestransko učinkovit gospodarski potencial znotraj široke nacionalne platforme, ki naj bi postopno prerasla v element naše širše identitete.

Natečaj predstavlja izziv oblikovalski in z lesom povezani strokovni javnosti z namenom identifikacije razmislekov o učinkoviti in vsestransko neoporečni rabi naravnega bogastva gozdov Slovenije.

Cilj projektnega natečaja je identifikacija raznoterih ustvarjalnih pobud, ki po svojih izhodiščih uspešno odgovarjajo na številne razmisleke o učinkovitosti izdelka.


Avtor: DOS


Društvo Oblikovalcev Slovenije