tapeta (arhiv)

2008

19. Ljubljanski pohištveni sejem
[06. 11. 08]

Tudi na letošnjem 19. Ljubljanskem pohištvenem sejmu Društvo oblikovalcev Slovenije podeljuje priznanje DOS za dosežke na področju oblikovanja. … »


Prvi posvet o ergonomiji
[23. 10. 08]

Podprli smo "PRVI POSVET O ERGONOMIJI", ki bo skrbel za ZDRAVO in kvalitetno sedenje! … »


Oblikovalski presežki četrtletja
[09. 10. 08]

Blagovna znamka Vertigo Bird je bila javnosti prvič predstavljena na Mesecu oblikovanja konec leta 2007 … »


Oko za oko
[18. 07. 08]

Jakopičeva galerija, Oko za oko, razstava selekcije del študentov oblikovanja Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani od 03.07. do 03.08. 2008 … »


DOS-ovo priznanje četrtletja - pomladi
[11. 06. 08]

Društvo oblikovalcev Slovenije je ponovno izbiralo med najboljšimi oblikovalskimi stvaritvami, ki pomenijo presežnike v slovenskem prostoru in dodelilo “Priznanje četrtletja”. … »


V posmeh prizadevanjem oblikovalske stroke
[02. 04. 08]

V posmeh prizadevanjem oblikovalske stroke je slab mesec dni po posvetu Oblikovanje za državo v Cankarjevem domu v Ljubljani izšel razpis Slovenskega ljudskega gledališča Celje (SLG Celje) za prenovo celostne grafične podobe SLG Celje … »


Neustrezno pripravljen razpis ali zakaj je nekatere razpise bolje ignorirati
[02. 04. 08]

Samo šestnajst dni po okrogli mizi v Cankarjevem domu, na kateri je oblikovalska stroka opozorila na neustrezno in nestrokovno pripravljene razpise za pridobitev oblikovalskih rešitev, je: … »


Prijava zoper avtorje oglasa
[30. 01. 08]

V zborniku Golden drum report 2007 je bil objavljen oglas agencije Original z motivom nosečega otroka zraven pa zapis Young and experienced. Ker gre za žaljiv ter moralno in etično vprašljiv motiv, smo se kot osrednje stanovsko združenje s področja oblikovanja dolžni javno kritično odzvati … »


2007

Oblikovalski presežek jeseni
[23. 12. 07]

Za najboljše delo jesenskega izbora je bila izbrana ogrlica “ujeti val” oblikovalke Ande Klančič. Izbor je opravila komisija Društva oblikovalcev Slovenije v sestavi: Ksenija Baraga, Edi Berk, Vesna Brekalo, Ljubica Čehovin, Robi Ilovar, Peter Jamšek, Marko Japelj, Lenka Kavčič, Maša Maleš, Jernej Stritar, Julija Zornik … »


Priprava osebne predstavitve na spletnih straneh dos
[19. 12. 07]

Vse člane, ki na spletni strani DOS doslej še niste predstavljeni, ponovno vabimo, da nam posredujete potrebne podatke in materiale za vašo osebno predstavitev na spletni strani www.dos-design.org … »


Element “O”
[18. 12. 07]

Nov element... Stenski stol.... Takšen neopazen, zelo uporaben....priročen... prestavljiv... Zdi se, kot da ste nanj že velikokrat pomislili, pa ga niste nikoli do konca domislili … »


Pismo ministru
[18. 12. 07]

Spoštovani gospod minister Gregor Virant! Odzivam se na vaše izjave, ki ste jih podali medijem kot odziv na stališče stroke pri vzpostavitvi nove grafične podobe državnih organov RS … »


Hono
[11. 10. 07]

Lučka Hono je električna svečka, ki je bila oblikovana z namenom, da se ustvari naravna in prijetna svetloba podobna svetlobi sveče s pomočjo LED žarnice. Svečka se prižge in ugasne z vžigalico. Svetloba plapola kot plamen in se ugasne, če v njo pihnete … »


Imenovana prva sodna izvedenca za področje oblikovanja
[20. 09. 07]

Oblikovalca vizualnih komunikacij Vesna Brekalo in Sašo Urukalo sta 14. 9. 2007 prejela imenovanje za sodnega izvedenca. V razvidu za sodne izvedence, ki ga vodi Ministrstvo za pravosodje, je njuno strokovno področje opredeljeno kot izvedenstvo za področja oblikovanja vizualnih sporočil, industrijskega oblikovanja in oglaševanja … »


SALONE SATELLITE NA MILANSKEM POHIŠTVENEM SEJMU
[12. 06. 07]

Tudi letošnji najprestižnejši pohištveni sejem v Milanu ni minil brez slovenkih predstavnikov. Salone Satellite, ki je namenjen predstavitvi mladih in inovativnih oblikovalcev in arhitektov iz celega sveta, zagotovo predstavlja enega zanimivejših dogodkov na sejmu. Na njem sta se predstavila letos dva oblikovalca: Nika Zupanc in Matej Štefanac … »


« First  <  5 6 7

MED VIZIJO IN REALNOSTJO

[14. 02. 19]

Na omizju bodo pogled in mnenja na ‘zeitgeist’ slovenskega oblikovanja v danih razmerah predstavili vidni posamezniki in poznavalci stroke - oblikovalci, podjetniki in odločevalci. O čem sploh govorimo, ko govorimo O oblikovanju? Zakaj je danes, bolj kot kadarkoli v preteklosti, zavest o nujnosti oblikovanja tako nizka? Oblikovanje ni samo obrobno področje kulture, temveč večplasten katalizator razvoja posameznika in družbe. Prepoznavanje oblikovanja kot orodja za inovacijo, rast in konkurenčnost s strani podjetij, vodilnih v vladnih strukturah in družbe v celoti, je nujen cilj za izboljšanje medsebojnega sodelovanja in dviga kulture bivanja.

Gosti omizja: Matej Feguš (Donar), Natalija Medica (MGRT), Katjuša Kranjc (Pikka), dr. Petra Černe Oven (ALUO), Mateja Panter (DOS), Gregor Žakelj (VBG). Moderatorka omizja: Danijela Grgić

Sreda, 14. 3. ob 17.00, Cankarjev dom, sejna dvorana M1

“Oblikovanje je vizitka kulture naroda, ki se kaže povsod.” Jana Pečečnik, članica DOS


Avtor:


Društvo Oblikovalcev Slovenije