tapeta (arhiv)

2021

Odprti projektni natečaj za oblikovanje lesarskih izdelkov
[09. 04. 21]

Društvo oblikovalcev Slovenije v sodelovanju z javno agencijo SPIRIT Slovenija in Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo RS - Direktoratom za lesarstvo, objavlja odprti, enostopenjski projektni natečaj za oblikovanje lesarskih izdelkov. … »


2020

MMXX Bienalna razstava Drušva oblikovalcev Slovenije
[18. 02. 20]

Od 18. Februarja 2020 v Cankarjevem domu – velika sprejemna dvoranaTokratna razstava se sooča z razmerji med virtualnim in realnim, med zasebnim, javnim in idividualnim. Razstava je posledica razmerij in soočenj z okoliščinami v katerih oblikovanje, kot ključno polje razvoja in kulture še vedno in znova obstaja.

»


2019

Prenova celostne grafične podobe Univerze v Ljubljani
[02. 08. 19]

Zadnje dni smo priča eksploziji člankov in komentarjev o domnevni prenovi celostne
grafične podobe Univerze v Ljubljani (UL), k čemur svoj pogled podajamo tudi
predstavniki Društva oblikovalcev Slovenije … »


NAGRADA - POHIŠTVO LETA 2019
[01. 08. 19]

Podjetje Pirnar razume besedo "design" v njenem najglobjem resničnem pomenu. Ta ne označuje le nekaj lepega in za oko privlačnega. Design je razvoj v najsiršem pomenu besede, design je prihodnost, ki nastaja danes. … »


2018

OBLIKOVALSKI PRESEŽKI 2018
[01. 08. 18]

OBLIKOVALSKI PRESEŽKI 2018

Društvo oblikovalcev Slovenije tokrat že enajstič podeljuje priznanja »Oblikovalski presežki«, priznanja za dela, ki so jih prispevali slovenski oblikovalci v letošnjem letu. To priznanje se je v zadnjih letih razvilo kar v najvišje priznanje oblikovalske stroke v Sloveniji.
Presežki 2018»


O…oblikovanje! Med vizijo in realnostjo
[21. 02. 18]

Bienalna selekcionirana razstava Društva oblikovalcev Slovenije
Cankarjev dom, 15. 2.—15. 3. 2018
»


2017

NAGRADA – POHIŠTVO LETA 2018
[28. 11. 17]

Nagrada, ki jo DOS podeluje v okviru sejma AMBIENT v Ljubljani … »


govor prof. Machtiga ob podelitvi priznanja za življenjsko delo
[23. 11. 17]

Počastitev priznanja za življenjsko delo v tako izjemni družbi ustvarjalcev, ki so prejeli priznanja 2017 za svoje oblikovalske presežke najširšega razpona, je zame prav poseben privilegij. To je izjemna ‘pravica’ biti v družbi mladih kolegov, ki imajo pred seboj še dolgo poklicno pot kultiviranja v družbeno dobro. Pa saj to udejanjajo z vsako potezo, ki jo zrcalijo njihova priznanja. Seveda, vsi delujemo v okvirih nikoli prekinjenih dogovorov o našem poslanstvu, zato bom tudi sam po svojih močeh pritrdilno odgovoril dragemu Mihi Turšiču, ki mi iz Nizozemske piše: ‘upam, da te ‘življenjske’ nagrade še ne pomenijo konec vašega dela in da boste še kaj naredili za naš čas’.
»


PODOBE ČASA
[06. 05. 17]

V Ministrstvu za zunanje zadeve se z novo postavitvijo nadaljuje prikaz razstave Društva oblikovalcev Slovenije. … »


Beneški bienale in Barbara Prinčič
[04. 05. 17]

Slovenska oblikovalka Barbara Prinčič razstavlja na spremljevalni razstavi beneškega bienala Venice Design … »


2016

DOS NAGRADA pohištvo leta 2017
[17. 11. 16]

Julijan Krapež
mizarstvo Potočnik - za mini bar - element sistema 2016 … »


2015

Zlata A’Design Award za Barbaro Prinčič
[01. 06. 15]

Barbara Prinčič, industrijska oblikovalka in predavateljica na Oddelku za industrijsko oblikovanje UL
ALUO, je tudi letos med nagrajenci prestižnega mednarodnega oblikovalskega tekmovanja A’Design
Award and Competition. Tokrat je prejela zlato nagrado v kategoriji svetil in svetlobnih sistemov, za
izdelek LED svetilka 5x5. … »


2014

POHIŠTVO LETA 2015
[06. 11. 14]

Nagrada društva oblikovalcev Slovenije


Nagrada Društva oblikovalcev Slovenije vsako leto nagrajuje plodove slovenskega napredka na področju pohištva. Letos nagrajuje oblikovalca Julijana Krapeža in proizvajalca Mizarstvo Potočnik za izdelek »Smreka in terrazzo«.

»


Kulturni Bazar 2014
[24. 04. 14]

Konec marca se je v Cankarjevem domu odvijal Kulturni bazar 2014, enodnevni dogodek, kjer se predstavi večina slovenskih kulturno-umetniških organizacij. Pestra ponudba je namejena strokovnim delavcem v vzgoji in izobraževanju, kjer se lahko osebno pogovorijo z razstavljalci ali pa ponudbo skozi leto spremljajo v Katalogu kulturno-umetnostne vzgoje


http://www.kulturnibazar.si/katalog-ponudbe-201112»


Razstava REFORMA, Cankarjev dom 2014
[07. 02. 14]

V prvem tednu novega leta je kulturno dogajanje popestrila razstava Društva oblikovalcev Slovenije v Cankarjevem domu. Selekcionirana razstava članov DOS je bienalna razstava, ki že vrsto let prikazuje dosežke slovenske oblikovalske stroke. Pretekle razstave so se navezovale na različne vsebine. Tokrat je bila tema razstave ReForma.

»


 1 2 3 >  Last »

Aktualno

[15. 01. 10]

Wolda '09 – rok za oddajo se približuje
Rok za oddajo prispevkov za letožnji krog natečaja Wolda je 31. januar. Wolda je mednarodni natečaj, specializiran le za logotipe. Omejitev je, da so ustvarjeni med 1. 1. 2008 in 31. 12. 2009. Namenjen študentom ter profesionalnim oblikovalcem, vsak udeleženec pa za slabih 45 € prijavnine prejme brezplačno na svoj naslov zbornik vseh prispelih del za leto 2009, poleg tega pa še priložnost za promocijo preko več kot 100 pridruženih partnerjev in mreže 22 svetovnih medijev. Več na http://www.klikonline.si/natecaj.aspx in na www.wolda.org.

Odprta registracija za Design Week Vancouver 2010
Teden oblikovanja v organizaciji Icogade bo od 26. do 30. aprila v Vancouru v Kanadi. Pod pokroviteljstvom kanadskega oblikovalskega združenja GDC bo dvodnevna konferenca, oblikovalski uvodni govor, natečaj Graphex 2010 in oblikovalski prodajmi sejem. Zgodnje prijave sprejemajo do 16. januarja. Več na www.designweekvancouver.ca in http://www.klikonline.si/natecaj.aspx.

Natečaj ADC: zaključujejo se razpisni roki
Klub direktorjev – Art Directors Club (ADC) tudi letos razpisuje nagrade na večih področjih. Roki za oddajo prispevkov so 22. januar za grafično oblikovanje, 29. januar za študentska dela in interaktivno oblikovanje, 5. februar za oglaševanje ter 26. februar za kategoriji Hybrid in Sphere. Nagrajenci 89. zaporednega natečaja bodo prvič imeli priložnost, da svoja dela tudi javno razstavijo v prostorni galeriji ADC v New Yorku. Več na www.adcglobal.org in http://www.klikonline.si/natecaj.aspx.

Predavanje bioekološki inženiring
S posebnim poudarkom na sanaciji objektov in novogradnjah. Predavanje bo v torek, 19. januarja 2010, med 17.00 in 19.00 v Upravni stavbi Slovenskega etnografskega muzeja, Metelkova 2, Ljubljana. Predaval bo priznan hrvaški strokovnjak gospod Dragoljub Pavko, dipl. inž. tel., ki ima dolgoletne izkušnje pri sanaciji objektov ter analizi novih lokacij. Več na http://www.klikonline.si/natecaj.aspx.

SOF - Posebna ponudba za zgodnje prijave
Z zgodnjo prijavo na SOF prihranite pri kotizaciji za osebno udeležbo in pri hotelski nastanitvi. Za tiste, ki se boste do 10. januarja odločili za nakup polne kotizacije za osebno udeležbo, je pripravljenih 72 paketov nočitev v Hotelu Piran in Hotelu Vile Park po 20 - 40 odstotkov znižanih cenah. Cene veljajo do zapolnitve zmogljivosti. Na 19. SOF-u, ki bo med 24. in 26. marcem 2010 potekal v Portorožu, bo govora o novih dejstvih, spoznanjih in izkušnjah, ki jih je prinesla nova gospodarska situacija. Več na http://www.klikonline.si/natecaj.aspx.

Neja Tomšič in Špela Škulj / Hiše
Od 5. do 24. januarja 2010 je v Kinodvoru (Kolodvorska 13, Ljubljana) odprta razstava Neje Tomšic in Špele Škulj, Hiše. Projekt Hiše se ukvarja z zapuščenimi hišami. Hišami, ki na videz nimajo lastnika. Včasih jih najdemo prazne, drugič polne stvari, hiše, ki so ostale takšne, kot so bile tistega dne, ko so njihovi prebivalci še mislil, da se bodo nekoc vrnili vanje. Več na http://www.klikonline.si/natecaj.aspx .

Razstava Andraž Šalamun, Tišina v oktobru
Od 8.–29. januarja 2010 je v Mestni galeriji Nova Gorica odprta samostoja razstava uglednega slovenskega umetnika Andraža Šalamuna, ki bo predstavil svoja najnovejša dela. V slikah, ki jih bo umetnik postavil na ogled v novogoriški galeriji, je moč najti dvojnost med lepim in sublimnim, željo po skrajnem esteticizmu ter platonsko spoznanje, da je lepota izenačena z resničnostjo in z dobrim. Več na http://www.klikonline.si/natecaj.aspx.

Razstava Petre Varl v Umetnostni galeriji Maribor
Do 28. januarja 2010 bo v prostorih Umetnostne galerije Maribor odprta razstava risb Petre Varl z naslovom Balerina. Petra Varl predstavlja serijo risb s tušem na papirju, s katerimi se vrača k zgodbi, ki je bila v njenih delih pomembna vse od njenih ustvarjalnih začetkov. Več na http://www.klikonline.si/natecaj.aspx.


Avtor: DOS


Društvo Oblikovalcev Slovenije